post

Cum vor fi primiti copiii la Gradinita Bucurie Mare pe timpul starii de alerta

Dragi părinți, copiii voștri vor fi primiți în cea mai mare siguranță la Grădinița Bucurie Mare. Astfel că, pe timpul stării de alertă vom avea grijă că aceștia să nu fie expuși niciunui risc exterior. 

Cum se va face accesul copiilor în grădiniță:

  1. Măsurarea temperaturii cu termometrul non-contact; temperatura înregistrată nu trebuie sa depășească 37,3 grade Celsius;
  2. În cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3 grade Celsius, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioada de 2-5 min de repaus;
  3. Dacă se constată menținerea unei temperaturi peste 37,3 grade Celsius  sau/și prezența de simptome respiratorii si/sau alte semne/simptome de boli infecto-contagioase acute, copiii NU sunt primiți la program. Aceștia sunt lăsați în grija părinților cu recomandarea unui consult medical de specialitate.

Copiii trebuie primiți individual de către persoana desemnată și preluați de părinte la ușa unității, evitându-se, circulația în interior.

Copiii vor fi învățați și ajutați să se  spele pe mâini cu apă si săpun minimum 20 de secunde.

 Gradinita Bucurie mare: MAsuri de siguranta pentru copii

Măsurile de igienă și comportament trebuie respectate atât  în zona preșcolară, cât și în cea școlară (menținerea distanței fizice, aplicarea gesturilor de barieră, limitarea aglomerărilor, purtarea măștii faciale, spălatul pe mâini).

Serviciile de curățenie se vor realiza înainte de începerea activității și după somnul copiilor, la sfârșitul programului.

Curățenia generală se va face prin  spălare cu apă și detergent, urmată de clătire repetată cu apă potabilă. Pentru curățarea obiectelor destinate utilizării directe de către copii vor fi folosiți agenți de curățare nedăunători, dezinfectanții, biocide avizate.

Toate suprafețele –  trebuie curățate –  inclusiv jucării, tobogane, țarcuri, mânere, balustrade, butoane și accesorii la instalații sanitare, toalete, clanțe, pervazul ferestrei, precum și mesele și scaunele din sala de grupă. Suprafețele care sunt atinse de copii vor fi atent curățate,  frecvent  prin ștergerea cu apă și detergent.

Jucăriile vor fi spălate regulat, cel puțin o dată pe zi.

Curățarea zilnica corespunzătoare  a mobilierului de la locurile de joacă  din aer liber se va face insistând la punctele de contact (leagăne, tobogane,etc) cu dezinfectant avizat.

Săpunul lichid si prosoapele de hârtie trebuie să fie accesibile pentru toți copiii și angajații din cadrul unității.

Ventilarea spațiilor închise  se va realiza dimineața înainte de sosirea copiilor, când aceștia sunt afară, la ora prânzului și seara, precum și în timpul activităților de curățenie. Ventilarea naturală durează cel puțin 20 de minute de fiecare dată. Dacă este posibil, se mențin ferestrele și/ sau ușile camerelor deschise, pentru a permite o mai bună circulație a aerului în spațiu, fără a compromite siguranța copiilor (ex: ferestre care nu sunt la îndemâna copiilor, uși cu bariere de securitate).

Este interzisă folosirea echipamentelor pentru recircularea aerului.

Lenjeria și păturile individuale utilizate în aceste unități trebuie spălate periodic/la nevoie prin înmuiere cu detergenți în soluție 0,5%, spălare, fierbere și limpezire.

Pupitrele/mesele, scaunele vor fie marcate pentru a asigura distanța fizică recomandată între copii. Normele de igienă se vor respecta și în timpul servirii mesei, se va renunța la servirea mesei in spațiul special amenajat pentru a evita aglomerarea si interacțiunile între copii. Se recomandă ca servirea mesei să se facă în încăperea desemnată grupei, fiecare copil va sta singur la măsuța lui. Înainte de servirea alimentelor suprafața mesei va fi spălată și dezinfectată.

One thought on “Cum vor fi primiti copiii la Gradinita Bucurie Mare pe timpul starii de alerta

  1. Pingback: Cum ne protejam copiii la gradinița din Bragadiru, Bucurie Mare - Centrul Bucurie Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *