post

Cum desfasoara o zi la Gradinita Bucurie Mare

Ziua începe la grădinița din Bragadiru cu măsurarea temperaturii și a consultului medical făcut de personalul de specialitate al grădiniței.

Și pentru că totul decurge foarte bine, mergem la vestiare unde schimbăm încălțămintea și cele necesare.

După ce ne-am pregătit, putem intra în living, unde se adună copiii în fiecare dimineață. Urmează puțină joacă până se adună cu toții. Activitatea la liber este binevenită, mai ales că micuții încep ziua plini de energie.

Acum, pe perioada verii, dimineața pe răcoare facem înviorarea afară. Așa că, de la cel mai mic până la cel mai mare ieșim. Ne învârtim, ne răsucim, ziua bună se adună.

În acest timp, doamna bucătăreasă pregătește micul dejun.

După ce fiecare s-a spălat temeinic pe mâini, așa cum a fost învățat de doamnele educatoare, mergem la sala de mese. Mâncăm pe săturate, în rânduri repetate. „Bulticile” trebuie să fie mulțumite pentru a putea continua.

Urmează o activitate educațională sau liber aleasă, de grup, în care dezvoltăm diferite abilități motrice, senzoriale, de atenție, etc.

 

Urmează gustarea de vitamine, cu fructe și legume.

În general, până la masă de prânz, copiii ies în curtea Grădiniței Bucurie Mare, la joacă, unde aleg jocuri după bunul lor plac. Încercăm să menținem posibilitatea ieșirii copiilor de 2-3 ori pe zi.

 

Urmează prânzul, cu felul întâi și doi. Copiii mănâncă pe săturate, existând posibilitatea să  primească în plus un fel de mâncare, dacă asta își doresc.

După atâta păpică și energie consumată la joacă, parcă merită fiecare un somnic. Așa că, somnul de „frumusețe” este ideal pentru o dezvoltare și creștere sănătoasă. Dar înainte de asta, fiecare își spală dințișorii și merg către dormitor.

Fiecare copil are pătuțul său, pernă și pijamaluțele de acasă. Acum, în această perioadă, copiii sunt așezați la o distanță de 1,5 m de fiecare, un pat fiind gol între ei.

După ce se trezesc, sunt ajutați să se schimbe și merg la sala de mese pentru gustarea de după amiază.

Pentru ultima parte din program, sunt activități recreative prin joc și joacă, afară în aer liber.

La ora 18:00 grădiniță se închide iar fiecare copil se află acasă, în mijlocul familiei sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *